Høydeprofil – Flåmsdalenløpet

Nå er det ikke lenge igjen til Flåmsdalenløpet. Klokken 13.00 lørdag 26. mai smeller startskuddet og sender løperne avgårde opp gjennom vakre Flåmsdalen.

Løpet skiller seg ut med sin spennende løypeprofil. Fra starten ved Flåm brygge løper deltakerne med en ekstra innlagt sløyfe til Flåm sentrum og passerer Flåm kirke som ble bygget i 1670. Deretter løpes det videre langs Flåmsdalsvegen. På de første 6 kilometerne er det nokså flatt.

Stigningen begynner først mot Dalsbotn. Etterhvert krysses elven og med jevne mellomrom har løperne Flåmsbanen på sin høyre side. Videre løpes det forbi Berekvam, Melhus og Blomheller stasjon som er starten for Familierallar´n. Her vil deltakerne fra Familierallar´n kunne følge løperne siste del av løpet. Ved passeringen Blomheller har løperne løpt ca. 17 kilometer.

Ikke lenge etter passering Kårdal venter 21 bratte hårnålsvinger inn til mål på Vatnahalsen hotell. Den siste delen er den bratteste i løpet.

Bjarne Bjørn