Viktig informasjon til deltakere

Om få dager arrangeres Flåmsdalenløpet og Familierallar´n for første gang. Arrangøren Aurland IL og Nordic Ski Team i samarbeid med Aktiv mot kreft ønsker dere hjertelig velkommen lørdag 3. juni.

Her finner du viktig informasjon. Skulle du likevel ha spørsmål rundt arrangementet ber vi deg om å følge med på vår Facebook-side.

Transport til start og sekretariat
For de av dere som bor på Vatnahalsen hotell anbefaler vi å ta Flåmsbanen ned til Flåm med avgang Vatnahalsen kl. 09.43 med ankomst Flåm kl. 10.35. Husk å løse egen togbillett via nsb.no. Togturen ned til Flåm er vakker og gir deg anledning til å lade opp på en rolig og positiv måte. Nyt togturen og gjør deg kjent med løypen som du senere skal løpe.

Sekretariatet ved start (Fretheim hotell) åpner kl. 11.00. Her henter deltakerne ut sine startnummer. I tillegg vil de av dere som trenger å frakte tøy tilbake til mål, få utlevert pose med navnelapp som må fylles ut med navn, startnummer og telefonnummer. Arrangøren frakter dette til mål for uthenting etter målgang. Starten er Fretheim hotell som ligger like ved Flåm brygge. Her er det også rikelig med p-plasser for de som ankommer med bil. Starten går som planlagt kl. 1300 og løypen er merket med kilometer-merking inn til mål. Enkelte steder underveis vil det stå løypevakter, men deltakerne er selv ansvarlig for å følge løypen inn til mål.

Drikketasjoner
Det er lagt opp til tre drikkestasjoner på 5 km, 10 km og 15 km. Disse er bemannet og merket 500 meter før hver drikkestasjon. Drikkebeger og annet avfall kastes på drikkestasjonene. Det serveres vann og utblandet saft til alle deltakere. Ernæring utover dette må deltakerne sørge for selv. I mål vil det også bli delt ut drikke.

Familierallar´n
Familierallar´n er en kulturhistorisk vandring med start fra Blomheller stasjon og målgang på Vatnahalsen. Denne vil gå uten tid med åpen start fra kl. 1000 til og med kl. 1300. Vi må beklage at vi tidligere har kommunisert en lengde på 4 km. Det viser seg imidlertid at den er 6 km lang. De første fire kilometerne er nokså flatt, mens de siste to kilometerne vil ha samme stigning opp hårnålsvingene som Flåmsdalenløpet halvmaraton. Hele veien vil deltakerne kunne følge løperne av Flåmsdalenløpet. Det er hengt opp enkle og morsomme quiz-poster underveis. Totalt åtte poster som vil gjøre det artig for de minste deltakerne.

 Sikkerhet
Vi samarbeider med Røde Kors som også vil være tilstede enkelte steder langs løypen. Totalt 3 steder vil være dekket med Røde Kors hjelpemannskap. Det er ved broen ved gamle Flåm kirke, Ved Kårdal og i mål på Vatnahalsen hotell. Det er viktig at evt. skader og/eller brutt løp meldes inn til Røde Kors og arrangøren umiddelbart. Dette for at vi som arrangør kan ivareta sikkerheten på best mulig måte.

 NB! TOGKRYSSING
Løperne krysser toglinjen til Flåmsbanen fire ganger. Den første kryssing skjer etter 500 meter. Her passerer toget ca. Kl. 1308. Etter 9,6 km kommer andre kryssing. Toget passerer her ca. Kl. 1355. Etter 12 km kommer kryssingen ved Bærekvam stasjon. Her passerer to tog ca. kl. 1358. Siste sporkryssing er på Vatnahalsen. Oppadgående tog er her kl. 1425. Vi ber alle løpere om å vise hensyn og tenke sikkerhet hele veien. Ved kryssing Bærekvam og Vatnahalsen er det plassert ut sikkerhetsvakter.

 Miljøvennlig profil
Flåmsdalenløpet ønsker å ha en miljøvennlig profil. Det innebærer at vi som arrangør kommer til å fokusere på at vi legger igjen minst mulig spor etter oss. For deg som deltaker betyr det at du er selv ansvarlig for ikke å kaste fra deg geltuber eller annet søppel langs løypen. På våre drikkestasjoner er det arrangøren som sørger for å rydde opp etter seg. Vi ber alle om å respektere miljøhensynet langs hele løypen.

Øvrig tilbud
Etter målgang vil det bli grilling og premieutdeling på Vatnahalsen hotell. Det er premie til de tre beste herre- og dameløperne. I tillegg blir det trukket ut fine uttrekkspremier fra våre sponsorer Ulvang og Frigard. Vi håper flere ønsker å være igjen til det.

Bjarne Bjørn