Eliteløper Myhre skal delta

Hun er kjent for å løpe fort. Veldig fort. Den dedikerte maratonløperen Marthe Katrine Myhre er løpets ambassadør og har bekreftet sin deltakelse på Flåmsdalenløpet.

Etter mange år som hardt satsende langrennsløper på høyt nivå, valgte hun å teste seg i en løpekonkurranse. Hun har i alle år likt å løpe og har vært en ganske OK løper i følge henne selv. Hennes første løpekonkurranse gikk såpass bra at det ga mersmak etter totalseieren. Raskt etter dette ble hun fanget opp Jack Waitz som overtalte henne til å legge langrennsskiene på hylla for å satse løping.

Hvor lenge har du holdt på og hva motiverer deg?
–Jeg har satset løp siden 2012-sesongen. Jeg har siden jeg har vært liten hatt en indre drøm om å bli en god idrettsutøver. Noen er født konkurransemennesker tror jeg og det som driver meg hver eneste dag er å bli enda litt bedre. Min motivasjon er å nå mine mål og løpe det optimale løpet.

Hvordan ser en helt vanlig hverdag ut for din del?
–Jeg jobber fulltid som lærer samtidig som jeg satser fulltid som løper. Jeg løper 200 km + i uka og trener to økter hver eneste dag. Jeg står opp klokka 05.30 og løper 10-16 kilometer før jobb. Jobber fra klokka 0800- 1600. Etter jobb er det ut på en ny økt. En travel hverdag, men jeg har valgt mitt løp selv. Å være Norges beste maratonløper er ingen gullgruve og derfor lever jeg et toppidrettsliv i et helt normalt liv som arbeider. Mitt liv består av jobb og trening, men jeg føler at jeg ikke savner noe. Jeg er dedikert i min hverdag og jeg lever mer eller mindre etter klokka. Hverdagen er travel og det blir nok mangel både på søvn, hvile og restitusjon. Jeg har et stort ønske om å være enda mer toppidrettsutøver og litt mindre lærer. Tiden vil vise om jeg får det til.

Har du noe enkle råd til mosjonistene som aldri har løpt halvmaraton tidligere?
–Tren målbevisst en periode. Halvmaraton er en distanse alle kan klare hvis de trener litt jevnt gjennom flere måneder i strekk. Ha det gøy med det du gjør og sett deg små delmål før en konkurranse.

Har du noen spesielle rutiner du må gjennom det siste døgnet før en konkurranse?
–Spiser den samme maten før hvert eneste løp som jeg vet magen min tåler. Ellers få rutiner, men varmer alltid opp etter et fast mønster.

Hvilke forventninger har du til Flåmsdalenløpet?
–Et flott løp i flott natur. God stemning og et spektakulært arrangement med flotte arrangører for en utrolig viktig sak (red. Aktiv mot kreft). Jeg gleder meg til å oppleve stemningen og området.

Kunne du tenke deg å utfordre noen til Flåmsdalenløpet? I så fall hvem?
–Kanskje jeg skulle ha utfordret samboeren min, Ronnie Frydenlund Hansen. Han er glisjef i Skiforbundet og en mann med et konkurransehode uten like. Han er lett-trent og vanvittig flink til å finne formen til rett tid. En mann med treningsintelligens og virkelig trua på planen han har lagt. Et forbilde!

Bjarne Bjørn