Løpsinformasjon

Oppmøte start og sekretariat

Oppmøte på Fretheim Hotell senest kl. 12.00. Startnummeret hentes på Fretheim Hotell fra kl. 11.00. Ved henting av startnummeret må du vise gyldig ID.

Det vil være oppbevaringsmuligheter ved startområdet. All bagasje som ønskes fraktet opp til målområdet på Vatnahalsen Hotell leveres inn i startområdet, og fraktes opp til hotellet med Flåmsbanen.

Løypeprofil

Fra starten ved Fretheim hotell i Flåm løper deltakerne til Flåm kirke som ble bygget i 1670. Her er det lagt inn en ekstra sløyfe på ca. 2,5 km før det løpes videre langs Flåmsdalsvegen. De første 6 km er nokså flate.

Stigningen begynner først mot Dalsbotn. Etterhvert krysses elven og med jevne mellomrom har løperne Flåmsbana på sin høyre side. Videre løpes det forbi Berekvam, Melhus og Blomheller stasjon som er starten for Familierallarn. Her vil deltakere fra Familierallarn kunne følge løperne siste del av løpet. Ved passering Blomheller har løperne løpt ca. 17 km. Ikke lenge etter Kårdal venter 21 bratte hårnålsvinger inn til mål på Vatnahalsen hotell. Den siste delen er den bratteste i løpet.

Løpsregler

Alle løpere må løpe med synlig startnummer og innløse lisens. Brudd kan føre til diskvalifikasjon. Løpere er selv ansvarlig for egen sikkerhet og må kle seg ift. vær og vind. Skulle det oppstå uheldige situasjoner underveis vil arrangøren og Røde Kors sørge for assistanse som raskt som mulig. Vi oppfordrer løperne om å hjelpe hverandre der det er prekært behov for bistand. Løperne er selv ansvarlig for å registrere fullført løp ved å passere målstreken. Løpere som bryter konkurransen er pliktig til å informere arrangøren ved første mulighet.

Flåmsdalenløpet ønsker å ha en miljøvennlig og bærekraftig profil. Det er ikke lov å kaste søppel (geltuber, sjokoladepapir etc.) underveis i løpet. Brudd kan føre til diskvalifikasjon.

Sikkerhet

Røde Kors vil være tilstede under løpet. Mannskapet vil stå ved broen gamle Flåm kirke, Kårdal, Rallarrosa stølsysteri og i målområdet. Hver løper er imidlertid ansvarlig for sin egen sikkerhet. Arrangøren har også kjøretøy som plasserer seg i tet- og hovedfeltet.

Ingen protetsrett

Flåmsdalenløpets trasé krysser togsporet til Flåmsbana flere ganger. Det er løpers ansvar å krysse togsporet på en forsvarlig måte. Sikkerheten må alltid prioriteres og vi ber ellers om å se og lytte etter signaler.  Enkelte løpere vil bli berørt og må finne seg i å vente til toget har passert. Dette kan oppleves urettferdig for noen. Her må vi gjøre det tydelig at dette ikke gir grunn til å legge inn en klage eller protest ved målgang. Dette gjelder også de beste løperne som evt. kjemper om pengepremier. Protester som juryen mottar etter målgang som går på uforsvarlig kryssing av togsporet vil ikke bli tatt til følge.

Mat og drikke

Det er drikkestasjoner på ca. 2,5 og 5 km (samme drikkestasjon passeres to ganger), 8 km, 12 km, 18 km og i mål. Merk at de to første drikkestasjonene er den samme. Drikkestasjonene har vann og mild sportsdrikk fra Fuel of Norway. I målområdet på Vatnahalsen blir det grilling og god stemning.

Avlysning av arrangement

Ved avlysning av arrangementet før løpsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontigenten til dekning av utgifter. Ved avlysning på arrangementsdagen pga. plutselig oppståtte værforhold eller annen force majeure, beholder arrangøren startkontigenten. 

Øvrige vilkår

Alle påmeldinger via EQ Timing er bindende. Startkontigenten blir ikke refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom e.l.) ikke kan delta.

Slik kommer du hit

Kjør direkte til Flåm, eller ta Bergensbanen til Myrdal stasjon og gå over på Flåmsbana og ta denne ned til starten i Flåm. Turen med Flåmsbana er en opplevelse i seg selv. Dette er en av verdens vakreste togreiser med panoramautsikt til fjord- og fjellandskap. Husk å kjøpe billett tidlig!

Overnatting

Følgende hoteller tilbyr overnatting i området:

Vatnahalsen hotell

Fretheim hotell

Arrangør

Flåmsdalenløpet arrangeres av Team Anthon i tett samarbeid med Aurland IL.

© 2018 Flåmsdaleløpet - foto og film av podie.no

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon